初中英语阅读理解练一练：It was a very hot day, and there were no trees along the street. Mr. Smith closed his shop earlier than usual for a very important meeting.
It was a very hot day, and there were no trees along the street. Mr. Smith closed his shop earlier than usual for a very important meeting. He went out into the street and began walking to the bus stop. He was very fat.The sun was shining brightly down the street, soon he was sweating all over(浑身是汗).
A small boy came out of another shop in the street and followed Mr Smith. He stayed very near him all the time,and he kicked (踢) Mr Smith’s shoes for several times. Mr. Smith looked at him angrily each time.
After the fourth time, Mr. Smith stopped, turned round and said to the small boy, “What are you doing? Stopping following me like that! You’re going to hurt my feet.”
“I’m sorry, but don’t stop me,please!” the small boy said, “It very hot today and there isn’t any other shade(阴影)in the street!”
1. The story would most probably happen in____.
A. spring B. summer
C. autumn D. winter
2. Mr.Smith was a ____
A. shop owner B. bank clerk
C. bus driver D. policeman
3. Mr.Smith was going to an appointment_______.
A. by bus B. on foot
C. by car D. by subway
4. The boy kept following Mr.Smith in the street because in his eyes Mr. Smith was like______.
A. a sun B. a map
C. a tree D. a cloud
1. B 2. A 3. A 4. C
推理判断题。根据第一段“It was a very hot”天气很热，可知故事发生在夏天;故选B。
推理判断题。根据第一段“Mr. Smith closed his shop earlier than usual for a very important meeting”从史密斯关掉店铺可知，他是个店主。故选A。
推理判断题。根据第一段“He went out into the street and began walking to the bus stop”朝站台走去，推断，他是要乘公共汽车。故选A。
推理判断题。根据第一段“there were no trees along the street”和最后一段“there isn’t any other shade in the street”路上没有树，可知，大热天的路上没有树荫。由此判断，男孩一直跟着史密斯先生，因为在他眼里史密斯先生就像一棵树可以遮阴。故选C。