初中英语每日一题(2020.11.4)

初中英语阅读理解练习:Sandwich was an Englishman. He lived in the 18th century. Sandwich was rich, but he liked to play cards for money.

初中英语阅读理解练习:

Sandwich was an Englishman. He lived in the 18th century. Sandwich was rich, but he liked to play cards for money. He often played for 24 hours, and didn’t even stop to have his meals. He ordered his servants (仆人) to bring him some meat and bread. He put the meat between the two pieces of bread and held the food in his left hand while he played cards with his right hand. People liked Sandwich’s idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich did.

From the name of the man, Sandwich, we have the word of the food “sandwich” today.

1. Sandwich was the _________.

A. name of a servant

B. name of a man with a lot of money

C. poor man who lived on playing cards

D. name of food which was liked by the rich

2. People liked Sandwich’s idea because _________.

A. bread, together with meat was cheap

B. he always won when he played cards

C. they liked Sandwich himself

D. when they ate with one of their hands they could do something with the other

3. Today, “sandwich” is __________.

A. also a name of a rich man

B. two pieces of bread with meat in between

C. not interested in playing cards

D. not liked by most of the people

【答案】1. B 2. D 3. B

【解析】

这篇短文给我们介绍了三明治这种食物的由来,它是18世纪的一个叫Sandwich的英国人发明的。

【1题详解】

细节理解题。根据文中“Sandwich was an Englishman. He lived in the 18thcentury. Sandwich was rich”可知,Sandwich是一个英国人,他生活在18世纪,非常富有,故选B。

【2题详解】

细节理解题。根据文中“He put the meat between the two pieces of bread and held the food in his left hand while he played cards with his right hand. People liked Sandwich’s idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich did.”可知,人们都喜欢他的这个主意是因为一只手吃的时候另一只手可以做另外的事情,故选D。

【3题详解】

细节理解题。根据文中“From the name of the man, Sandwich, we have the word of the food “sandwich” today.”可知,如今Sandwich是两片面包中间夹着肉的三明治,故选B。

秒懂知识文章系用户自行上传分享,仅供网友学习交流。如作品内容涉及版权问题,请及时与秒懂知识联系,我们将在第一时间删除。文章地址:https://www.xxbaike.cn/8354.html

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

商务微信

合作QQ

合作电话:17896001082

在线咨询:button_111

邮件:472840686.com